Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ποτέ ξανά φασισμός/ναζισμός: ο βομβιστής Μιχαλολιάκος

ο βομβιστής Μιχαλολιάκος

Μάλιστα! Βομβιστής! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κατερίνας Σταυρούλα στην εφημερίδα Πριν, ο Μιχαλολιάκος ήταν ένα από τα 10 άτομα που συνελήφθησαν για δύο βομβιστικές ενέργειες στην Αθήνα το 1978: στον κινηματογράφο Έλλη στις 11 Μάρτη και στο Ρεξ στις 20 Ιούνη. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ωρολογιακές βόμβες είχαν τοποθετηθεί κάτω από καθίσματα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 19 ατόμων στην πρώτη έκρηξη -εκ των οποίων ο θεατής με το τυχερό κάθισμα έχασε τα πόδια του, και 15 ατόμων στη δεύτερη. Η εγκληματική ενέργεια για την οποία τιμωρήθηκαν από τους αυτόβουλους τιμωρούς οι θαμώνες των δύο κινηματογράφων ήταν η ίδια: πήγαν να δουν σοβιετική ταινία!

Αν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν για κακούργημα, φαίνεται ότι ο Μιχαλολιάκος, έφεδρος αξιωματικός τότε, καταδικάστηκε, μαζί μ' ένα ακόμη άτομο, για πλημελημμα, για παράβαση του νόμου "περί όπλων και εκρηκτικών υλών". Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκησης13 μηνών, που έγιναν 11 μετά την έφεση.

Ο Μιχαλολιάκος με συγκατηγορούμενό του σε διάλειμμα της δίκης

Οι διαφορετικές απόψεις με τη Χρυσή Αυγή τιμωρούνται! Όπως και το διαφορετικό χρώμα, η διαφορετική θρησκεία, η διαφορετική εθνικότητα. Τιμωρούνται με ξυλοδαρμούς, τραυματισμούς, ακόμη και με θάνατο.

Ευχαριστώ τη Δ. που μου έστειλε το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου