Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Και η λογοκρισία επεκτείνεται – Φίμωση των blogs


Και η λογοκρισία επεκτείνεται – Φίμωση των blogs

Έτσι μας θέλουν: Να μην ακούμε, να μην μιλάμε, να μην βλέπουμε
Έτσι μας θέλουν:
Να μην ακούμε, να μην μιλάμε, να μην βλέπουμε
Μπορούμε πλέον να πούμε πως η παγκόσμια λογοκρισία συνεχίζεται. Πλέον το blog μας ανήκει στα “επικίνδυνα” σύμφωνα με το facebook και “συμβουλεύει” τους επισκέπτες να μην μπαίνουν γιατί μπορεί να εκτεθούν σε κινδύνους. Αλλά δεν κατονομάζει τους κινδύνους για τους αναγνώστες του blog. Ποιοι είναι αυτοί?
  • Η ελεύθερη έκφραση του λόγου? 
  • Η αλληλεγγύη στα μέσα αντιπληροφόρησης? 
  • Το όραμα για ένα ελεύθερο κόσμο?
  • Ή ενοχλούνται και αυτοί από την μαυροκόκκινη σημαία που εμείς αντί για ιστό την έχουμε κρεμάσει στις καρδιές μας?
  • Ή ενοχλούνται από την υποστήριξη σε κάθε καταπιεσμένο σε οποιαδήποτε γωνιά της γης? 
  • Ή επιθυμούν να το βουλώσουμε στον ολοένα αυξανόμενο φασισμό γύρω μας? 
Πολλούς ακόμα λόγους μπορούμε να επικαλεστούμε για να γίνει κατανοητό γιατί δεν είμαστε αρεστοί σε μια άκρως κερδοφόρα επιχείρηση που εκμεταλλεύεται προσωπικά δεδομένα κάθε είδους. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι αλλεργικοί σε ότι προασπίζει τις βασικές αρχές της ανθρώπινης ελευθερίας, όπως μας έχει δείξει πολλές φορές με ξαφνικές πτώσεις προφίλ και το κλείδωμα τους. 
Εδώ και λίγες μέρες ουσιαστικά εμποδίζουν την δημοσίευση άρθρων μας στο facebook, ζητώντας κωδικούς ασφαλείας συνέχεια και καθιστώντας δύσκολη την αναδημοσίευση στα social media και κατ επέκταση επιβάλλοντας την ουσιαστική φίμωση του blog. 
Αυτό που ως τώρα δεν έχουμε αναφέρει είναι η ουσιαστική δυσκολία που μας προκαλεί το ίδιο το wordpress, για περισσότερο από ένα μήνα, όπου δεν μας επιτρέπει την πλήρη φόρτωση του blog ως administrators και η κάθε δημοσίευση αποτελεί ένα αγώνα από την μεριά μας (και με τις αντοχές μας και με τα νεύρα μας) για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας. 
Αυτό άλλωστε εντάσσεται στην γενικότερη λογοκρισία που προσπαθεί να επιβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, χαρακτηρίζοντας πολλά blogs και sites ως “επικίνδυνα”. Και όλα – πολύ “περίεργη” σύμπτωση – ανήκουν στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν έχω δει όμως αντίστοιχα να συμβαίνει σε ακροδεξια ή φασιστικά blogs, sites. Αλλά μην ξεχνάμε αυτά υπηρετούν τα συμφέροντα και τα θέλω του κάθε δυνάστη /εκμεταλλευτή, καθώς κρατάν αποβλακωμένο των κόσμο, φορώντας του παρωπίδες. 
Αλλά είπαμε, “επικίνδυνα” είναι τα blogs/sites, που προτρέπουν σε ελεύθερη σκέψη και σε αντίσταση . Και ένα από αυτά πιστεύουμε πως είμαστε και εμείς. Και αυτό φυσικά μας στοχοποιεί και ως blog αλλά και ως Διαχειριστική Ομάδα . Πέρα από τις φορές που έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών υβριστικών και όχι μόνο μηνυμάτων από φασίστες – κυρίως του Ρεθύμνου – υπήρξε η διαπίστωση από μέλος της διαχειριστικής ομάδας πως το κινητό του τηλέφωνο πιθανότατα παρακολουθείται. Γιατί τα παλιάς τεχνολογίας τηλέφωνα έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στις υποκλοπές των κλήσεων. 
Όλες αυτές οι δυσκολίες δεν μας πτοούν. Θα συνεχίζουμε να ενημερώνουμε – δημοσιεύουμε για τους κοινωνικούς αγώνες, για την αντίσταση, για την ελευθερία του λόγου και θα βρισκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε καταπιεσμένο της κρατικής καταστολής σε ολόκληρο τον κόσμο. 
ΥΓ Το κείμενο αυτό δημοσιεύεται για να ζητήσουμε συγνώμη και κατανόηση από τους αναγνώστες μας και όσους μας ακολουθούν και όχι για να θυματοποιηθούμε και να κλαφτούμε. Ξέραμε από την αρχή ότι οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε θα ήταν πολλές καθώς περιμέναμε και τις επιπτώσεις της στάσης μας απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση.  
Διαχειριστική Ομάδα του mpalothia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου