Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε πολιτική πρόσφυγας

Συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε πολιτική πρόσφυγας



Συνελήφθη χθες το απόγευμα 22.4.2013 η αγωνίστρια πολιτική πρόσφυγας FADIK ADIYAMAN κατά την προσέλευση της στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπου έδινε το παρόν εδώ και 2 μήνες περίπου κατόπιν περιοριστικών όρων, που είχε διατάξει αρμόδιος Εισαγγελέας μετά την ενεργοποίηση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Τουρκία εις βάρος της. 


Η FADIK ADIYAMAN είναι θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία με σοβαρά προβλήματα υγείας. Διώκεται στην Τουρκία για λόγους πολιτικούς. Έχει υποβάλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα, η εξέταση του οποίου εκκρεμεί ενώπιον των αρχών. 

Το βραδύ χθες μεταφέρθηκε από το ΑΤ Εξαρχείων, όπου συνελήφθη, στη Γ.Α.Δ.Α. προκειμένου να κρατηθεί εκεί. Στη Γ.Α.Δ.Α. αστυνομικοί προσπάθησαν να την ξεγυμνώσουν για της κάνουν σωματικό έλεγχο και υπέστη ξυλοδαρμό. Υποβλήθηκε μήνυση και ζητήθηκε να εξεταστεί από Ιατροδικαστή. 

Σήμερα αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη από τον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διατήρησε τους επιβληθέντες περιοριστικούς όρους και αναμένεται ο άμεσος προσδιορισμός της συζήτησης του αιτήματος έκδοσης της από το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας 

Αύριο Τετάρτη 24.4.2013 και ώρα 15.30 καλούμε όλες και όλους στο χώρο της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών (Ρεθύμνου 11) σε συνέντευξη τύπου. Κατά την συνέντευξη τύπου θα μιλήσει και δικηγόρος από την Τουρκία σχετικά με τις διώξεις των πολιτικών αντιφρονούντων, δικηγόρων, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. 

Ρεθύμνου 11 και Ιουλιανού, τηλ. 210 8259 449 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου