Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Νίκαια : Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών (Νεώτερη ενημέρωση)

Νίκαια : Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών (Νεώτερη ενημέρωση)

Σήμερα κατά τις 8 μ.μ., επί της Πέτρου Ράλλη, 300 μέτρα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, 10/μελής συμμορία φουσκωτών της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε κατά 6 μελών της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” και του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν φυλλάδια και κολλούσαν αφίσες για την κινητοποίηση της 21ης Απρίλη, που θα γίνει την Κυριακή, στο Πάρκο Ελευθερίας. Οι αφίσες και τα φυλλάδια έχουν κεντρικά συνθήματα “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ” και “ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”. Αυτό ενόχλησε μια “κυρία” της περιοχής, που πέρασε μπροστά από το συνεργείο και φώναξε στους συντρόφους “τώρα ειδοποιώ τη Χρυσή Αυγή και θα δείτε”. Οι σύντροφοι συνέχισαν την εξόρμηση και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε η συμμορία, επιτέθηκε σε δύο παιδιά με γροθιές και κλωτσιές τραυματίζοντάς τους στο πρόσωπο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό κάλεσαν την αστυνομία που έφτασε στο σημείο μετά από 15-20 λεπτά, αφού οι φασίστες είχαν γίνει λούης. Οι δύο σύντροφοι, πήγαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία. Εκεί διαπίστωσαν πως ήταν τραυματισμένος και ένας μετανάστης που του είχαν επιτεθεί “άγνωστοι” μέσα σε λεωφορέιο λίγη ώρα αργότερα. Αυτή τη στιγμή ενημερώνονται συλλογικότητες και φορείς της Νίκαιας και των γύρω περιοχών και οργανώνεται αντιφασιστική σύσκεψη που καλεί η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” για το Σάββατο 20/4, ο τόπος και η ώρα της οποίας θα ανακοινωθεί άμεσα, με στόχο μια μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην περιοχή για να κλείσουν τα γραφεία της συμμορίας στη Νίκαια. Επίσης οργανώνονται μαζικές εξορμήσεις τις επόμενες μέρες με τα ίδια υλικά.
Η μαζική κινητοποίηση της κοινωνίας και η απομόνωση των φασιστών είναι η μόνη απάντηση στη δολοφονική τους δράση και στην κάλυψη που απολαμβάνουν από τους μηχανισμούς καταστολής. Άμεση απάντηση σε αυτή την πρόκληση στη Νίκαια αλλά και στις πρόσφατες προκλήσεις των φασιστών στην Καλλιθέα θα είναι η συγκέντρωση – συναυλία την Κυριακή 21/4 στο Πάρκο Ελευθερίας (Πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) και η πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή.

Ακολουθούν οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στην Καλλιθέα (24/4) και στη Νίκαια (θα αποφασιστεί στη σύσκεψη).
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου