Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μιλώντας με ένα νεοναζιστή με το "σεις και με το σας" Παραδίδοντας μαθήματα τηλεοπτικής σοβαροφάνειας


 «Επίσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, που στο παρελθόν, όταν βρισκόταν στο 0,3%, την «έπεφτε» επανειλημμένως στο Pride, άλλοτε με παράλληλες διαδηλώσεις και άλλοτε με γιαούρτια, τα τελευταία χρόνια, που εκτόξευσε τα ποσοστά της και μπήκε στη Βουλή, κάθεται στο σπίτι της (μια έξυπνη όσο και ανησυχητική τακτική – τελικά, είναι πιο έξυπνοι από όσο νομίζουμε και αυτό είναι χειρότερο)» γράφει ο Φώτης Βαλλάτος στο τελευταίο ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και πέφτει 100% μέσα.  
 H νεοναζιστική ομάδα περιορίζει την φανερή επιθετική συμπεριφορά των μελών της( Δημόσιοι τσαμπουκάδες, κλωτσιές σε πάγκους λαϊκής, έφοδοι σε νοσοκομεία, καβγάδες στην τηλεόραση) προσπαθώντας τους τελευταίους μήνες να χτίσει ένα πιο κομματικό προφίλ. Πιο ελκυστικό για αυτούς που αμφιταλαντεύονται. Τα καταφέρνει στο χτίσιμο της εικόνας για τα «μάτια του κόσμου». Την βοηθάνε βέβαια και εκπομπές όπως αυτή:      
Μισή ώρα με το «σεις και με το σας» οι δυο δημοσιογράφοι. «Κύριε πρόεδρε και κύριε πρόεδρε». Και να τα κουνήματα του κεφαλιού που δηλώνουν κατάφαση, και να ο «πολιτικός» λόγος του αρχηγού της Χ.Α και να βρε παιδί μου που συμφωνούνε κιόλας σε κάποια θέματα. Κουβέντα για τα νεοναζιστικά χτυπήματα. Κουβέντα για τις θέσεις που πρεσβεύει η οργάνωση. Μια πολιτική κουβέντα πρότυπο! Βρε ούτε για λίγα δευτερόλεπτα δεν υψώθηκε ούτε καν ο τόνος της φωνής. Τι τηλεοπτικός πολιτισμός! Τι υπέροχος θρίαμβος του διαλόγου! Τι ηρεμία! Τι τάξη! Τι σεβασμός στον συνομιλητή! Από τα χαστούκια και το κλωτσομπούνιδι στο «Θα πάρετε ένα φονταν κύριε Πρόεδρε;»      
 Χθες το youtube κατέβασε αμέσως την πρώτη ψηφιακή εκπομπή του Ηλία Κασιδιάρη. Το ίδιο έκανε σήμερα και το Dailymotion. Η Χ.Α ξέρει ότι καλύτερο πεδίο που μπορεί να παίξει αυτή την στιγμή είναι ο μαγικός κόσμος του ίντερνετ. Στην τηλεόραση σοβαροφάνεια και στο ίντερνετ το πραγματικό μας πρόσωπο. Μεγάλα ψηφιακά μέσα έχουν καταλάβει τι γίνεται και προσπαθούν να τους αποκλείσουν. Στην τηλεόραση θα το καταλάβουν κάποια στιγμή ή έχουν τους λόγους τους να τους αφήνουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι της σοβαροφάνειας; 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου