Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

JUNGLE-Report

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κατασκεύασε και χρέωσε στο ABC Australia ψεύτικο ρεπορτάζ για την Τουρκία.

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 23 ώρες
*Τ*α γεγονότα στην Τουρκία έχουν φέρει σε αμηχανία τον αυτοαποκαλούμενο «πατριωτικό χώρο» στην Ελλάδα. Λόγω του μίσους που τρέφουν για τη γείτονα χώρα, δεν ξέρουν ποιά πλευρά να πρωτομισήσουν περισσότερο. Το εξεγερμένο λαό ή το κράτος και την αστυνομία; Τα οπαδικά τους ένστικτα έχουν μπλοκάρει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα αν κάνει κανείς μια βόλτα στα social media του χώρου. Τα γεγονότα στην Τουρκία έχουν φέρει, όμως, σε αμηχανία και την κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι προφανές ότι το τελευταίο που θα ήθελε, είναι αυτά να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για τους Έλληνες. Και το γεγονός ότι ... περισσότερα »

Η συμμορία της Αχαρνών και οι στενές σχέσεις της με τη Χρυσή Αυγή

SFYστοJUNGLE-ReportΠριν από 2 εβδομάδες
* * *Οι δύο συλληφθέντες των ρατσιστικών ταγμάτων εφόδου είναι * *οι "αθώοι κάτοικοι" **που είχαν ξυλοφορτωθεί κατά την αντιφασιστική * *μοτοπορεία στις 30/9/2012.* Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε μια ακόμα ρατσιστική επίθεση στην πολύπαθη περιοχή της Αχαρνών. Όπως μάθαμε, για την επίθεση συνελήφθησαν δυο ακροδεξιοί οι οποίοι κατηγορούνται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Μαΐου 2013 πυρπόλησαν μαζί με συνεργούς τους το μπαρ αλλοδαπού στην οδό Λεμεσού 14, σπάζοντας τη τζαμαρία του και περιλούζοντάς το με εύφλεκτο υλικό. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις 8.30 μ.μ. της ... περισσότερα »

Για τους νάνους και τα αφεντικά τους (Χρόνια των λαϊκών παθών)

SKYστοJUNGLE-ReportΠριν από 4 εβδομάδες
*ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ* Canto General - μετάφραση Δανάη Σταρτηγοπούλου *Όμως πίσω απ’ όλους αυτούς είναι ανάγκη* *να ψάξεις. Υπάρχει κάτι πίσω από τους προδότες* *και τους ποντικούς που ροκανίζουνε.* *Υπάρχει μία αυτοκρατορία που στρώνει* *το τραπέζι και σερβίρει τα φαγητά και* *τις σφαίρες.* * Θέλουν να κάνουν και σε σένα* *Αυτό που καταφέρνουν* *στην Ελλάδα. Οι ρομιοί «σενιορίτος»* *σε τσιμπούσι, βόλια για το λαό στα βουνά:* *πρέπει να ξεθεμελιώσουν * *το φτερούγισμα της καινούργιας Νίκης * *της Σαμοθράκης, πρέπει να κρ... περισσότερα »

46 χρόνια από τη Μαύρη Επέτειο: μνήμες και απολογισμός

SFYστοJUNGLE-ReportΠριν από 1 μήνα
Με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου και τo πλήθος αντιφασιστικών εκδηλώσεων που γίνονται αυτές τις μέρες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο για την κληρονομιά της απριλιανής δικτατορίας, γραμμένο από τον παλαίμαχο αντιστασιακό της Αριστεράς* Τάκη Μπενά*. Το κείμενο αυτό αποτελεί τον επίλογο του τελευταίου βιβλίου της τριλογίας του, αφιερωμένης στις περιπέτειες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με τίτλο *«Της δικτατορίας 1967-1974 – Μνήμες νωπές της τρίτης τραγωδίας του τόπου μας και του καιρού μας» *(εκδ. Θεμέλιο, Α... περισσότερα »

Η Eldorado Gold αγόρασε μέχρι και "likes" για τη σελίδα της στο facebook.

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 1 μήνα
(κλικ για μεγέθυνση) Μέσα σε μια μόνο μέρα τα "likes" της σελίδας των μεταλλείων χρυσούαυξήθηκαν από 149 (που είχε συνολικά εδώ και ένα μήνα) σε 11.070. Πως γίνεται αυτό; Μισθώνεις απλά μια εταιρεία web promotion (σαν αυτήν για παράδειγμα: http://goo.gl/p3PQF) και σε γεμίζει με "likes". Και έτσι ο μέσος χαχόλος χρήστης του διαδικτύου νομίζει ότι η εταιρεία έχει πολλούς θαυμαστές (...) Το ότι τα "likes" προέρχονται από τη Μόσχα, θα οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι η εταιρεία που μίσθωσε η Eldorado Gold είναι ρωσική. Μετά από αυτό μπορεί εύκολα να αναλογιστεί κανείς, ότι αν η El... περισσότερα »

Mein Tragas

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 1 μήνα
*Π*ολλοί είδαν χθες βράδυ, στον ΣΚΑΪ, την εκπομπή-πλυντήριο της Χρυσής Αυγής από τον Γιώργο Τράγκα, όπου είχε στο στούντιο 4 χρυσαυγίτες βουλευτές να λένε ό,τι θέλουν χωρίς τον παραμικρό αντίλογο. Όσοι δεν είχαν την ατυχία να τη δουν, μπορούν να σπεύσουν εδώ: skai.gr/player/TV/?mmid=238569 Παραθέτω μερικά αποσπάσματα από όσα είπε στον πρόλογο: *Εμένα με χωρίζει μεγάλη απόσταση από τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, επί διαφόρων θεμάτων. * [...] *Ακούω ότι είναι ένα φασιστικό κόμμα, ακούω ότι οι άνθρωποι αυτοί παραβιάζουν τα κόκκινα σε φράσεις και εκφράσεις.* [...] *Έχουν ο... περισσότερα »

Αγωγή στο UNFOLLOW από τον Δ.Μελισσανίδη ...διότι είναι άσχετος με την Aegean Oil

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 1 μήνα
Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για την αγωγή και για το αποκαλυπτικό άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου σχετικά με το εκτεταμένο λαθρεμπόριο πετρελαίου που έκανε η Aegean Oil. Για όλα αυτά μπορείτε να ενημερωθείτε στο σχετικό δημοσίευμα του UNFOLLOW και στους συνδέσμους που παρατίθενται εκεί. Αυτή η μικρή δημοσίευση είναι μόνο για να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας στο αξιοζήλευτο ταλέντο του Δημήτρη Μελισσανίδη να ξεγελάει επί δεκαετίες τα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά), τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες παριστάνοντας τον πρόεδρο της Aegean Oil, ... περισσότερα »

Meligalicious

SFYστοJUNGLE-ReportΠριν από 2 μήνες
25 Μαρτίου 2013. Τη μέρα που τοπικές κοινωνίες σε όλη την επικράτεια έδειξαν δυναμικά την αντίθεσή τους σε μια σειρά από ζητήματα, από την επιδρομή των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική μέχρι την άνοδο του φασισμού και τη ληστρική απόβαση του «Αττίλα 3» στην Κύπρο, την ίδια αυτή μέρα επέλεξε η ναζιστική συμμορία για να κάνει άλλο ένα σόου πατριδοκαπηλίας έξω από το κτήριο που στεγάζεται το MEGAλο κανάλι. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Mega έχουν ξαναγίνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε την περίοδο του κινήματος των πλατειών (Ιούνιος 2011), με πρωτοβουλία τ... περισσότερα »

Κρυφά σχολειά Χρυσής Αυγής: Χαρταετοί με σημαίες του γερμανικού Ράιχ

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 2 μήνες
Η Χρυσή Αυγή, εκτός από την «έγκυρη» ελληνική ιστορία που επιφυλάσσει στα μικρά παιδιά με τα «κρυφά σχολειά» που πρόσφατα εγκαινίασε, διοργανώνει παράλληλα και «παιδικά εργαστήρια» κατασκευής χαρταετών για να «διδάξουν», όπως λένε οι συναγωνιστές, «στα παιδιά την παραδοσιακή μέθοδο κατασκευής χαρταετού, που τη μάθαιναν τα ελληνόπουλα από πατεράδες και παππούδες κάθε χρόνο». Όλα πολύ ωραία και καλά ως εδώ, μόνο που τέτοιους χαρταετούς, σαν αυτόν που κρατάει το άτυχο παιδάκι δεξιά στην ανωτέρω εικόνα, δεν έχει διδάξει κανείς πατέρας ή παππούς για να τον φτιάχνουν τα παιδιά του, εκ... περισσότερα »

Κωτούλας Unchained

SFYστοJUNGLE-ReportΠριν από 2 μήνες
Έχουν γραφτεί πολλά τις τελευταίες μέρες για τις εκλεκτικές σχέσεις του κ. Κωτούλα με φιλοναζιστικές αναθεωρητικές θέσεις που έχει εκφράσει στο βιβλίο του «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ» αλλά και αλλού. Ως αντεπιχείρημα για την «αντικειμενικότητά» του προβάλλεται ότι το νέο πουλέν της κυβέρνησης για θέματα ιθαγένειας έχει γράψει και ένα βιβλίο με θετικά σχόλια για τον Στάλιν. Αυτό επικαλείται και ο ίδιος ο κ. Κωτούλας στο εξώδικο που έστειλε κατά του Left.gr, για να ρίξει στάχτη στα μάτια: «Αλήθεια, πως και μου χαρίσθηκε και δεν με παρουσίασε και ως Σταλινικό, αφού στο άλλο ισ... περισσότερα »

O Ψαριανός και τα λόμπι

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 2 μήνες
Ο Γρηγόρης Ψαριανός σε άρθρο του στην εφημερίδα του Μπόμπολα και με copy/paste τη μνημονιακή επιχειρηματολογία του Πρετεντέρη, του Καψή και του Άρη Πορτοσάλτε, κάνει μεταξύ άλλων λόγο για "κολοσσιαία επιχειρηματικά συμφέροντα" που επενδύουν στην κατάρρευση του ευρώ ..κ.ο.κ. Δηλαδή το χιλιοειπωμένο ποιηματάκι που έχει απαγγείλει τουλάχιστον 20 φορές κάθε μνημονιακό παπαγαλάκι που σέβεται τον εαυτό του και τα μεγαλοαφεντικά που το μισθώνουν. Το περιβόητο "Λόμπι της Δραχμής". Όσο λόγος και να έχει γίνει γι αυτό, όσο και να έχει χρησιμοποιηθεί από φιλοτροϊκανούς δημοσιογράφους, μερκε... περισσότερα »

South of the Border - Η ταινία του Όλιβερ Στόουν για τον Ούγκο Τσάβες

SFYστοJUNGLE-ReportΠριν από 2 μήνες
Στις 5 Μαρτίου 2013 έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά από δίχρονη μάχη με τον καρκίνο. Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα θα γραφτούν στο μέλλον από φίλους και εχθρούς για την πολιτική παρακαταθήκη που άφησε πίσω του. Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε κάποια ανάλυση γύρω από τη ζωή και το έργο του, παραθέτουμε την ταινία που γύρισε πριν μερικά χρόνια ο Όλιβερ Στόουν για τον πρόωρα χαμένο ηγέτη. Η ταινία ονομάζεται "South of the Border" (μτφρ: "Νοτίως των συνόρων", σ.σ. των ΗΠΑ) και είναι ίσως η πιο δυνατή μαρτυρία για το πρόσωπο του Τσάβες, καθώς π... περισσότερα »

Πράγματι, νυχτώσαμε νωρίς

SKYστοJUNGLE-ReportΠριν από 3 μήνες
και νυχτώσαμε σε νύχτα δίχως ξημέρωμα. Νύχτα χωρίς ξημέρωμα, η νύχτα που νίκησαν τα κτήνη *Ακολουθεί εξαιρετικός λίβελλος του Κώστα Καναβούρη, από τη σημερινή ΑΥΓΗ. Προσοχή! Το κείμενο απευθύνεται σε έξυπνους και ευαίσθητους ανθρώπους. Οι ηλίθιοι που μπορεί και να σκεφτούν, όχι να εκστομίσουν, το ότι η καταστροφή που ζούμε είναι αναγκαστικό τίμημα για τις ανομίες του παρελθόντος, παρακαλούνται να ανακατευθύνουν τους browser τους σε κανάλι κινουμένων σχεδίων και να μη ξεχάσουν να ευχαριστήσουν ακόμα μία φορά την τύχη τους που τους έστειλε τον Στουρνάρα στον μίζερο δρόμο τους.* * * ... περισσότερα »

Τι δεν καταλαβαίνεις;

SKYστοJUNGLE-ReportΠριν από 3 μήνες
Η παραπάνω φράση, ερώτηση έχει πάρει εμβληματικό χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια. Σε όλες τις ανομίες και τις οικονομικές ακροβασίες των νεοφιλελεύθερων, πάντα βάζουν και την εμβληματική ερώτηση – επωδό, προκειμένου να αποδείξουν σε εμάς τους ηλίθιους, το εύλογο, το αυτονόητο, το κανονικό της αγυρτείας τους. Και η αγυρτεία τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά νομιμοποιημένη απάτη, στα χρόνια της τραπεζικής δεσποτείας και της κοινωνικής υποδούλωσης στον μονεταριστή θεό των νεοφιλελέδων. Τι δεν καταλαβαίνεις, επαναλαμβάνουν μονότονα και τα κρεμασμένα σαγόνια των παπαγάλων υπηρετών τ... περισσότερα »

Τουφεκιά στον αέρα

SKYστοJUNGLE-ReportΠριν από 3 μήνες
Και η ξώβεργα έγραφε Made in EU Τουφεκιά στον αέρα είχ χαρακτηρίσει ο Νίκος Φωτόπουλος τις εικοσιτετράωρες απεργίες που προκηρύσσει περιστασιακά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ ή άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες έχουν εντάξει τους τη σκέψη, το λόγο και τη δράση τους, στο «μεγάλο όχημα» της πιο αμφισβητούμενης συνδικαλιστικής ηγεσίας, των τελευταίων δεκαετιών. Και φροντίζει το «μεγάλο όχημα» να εκτονώνει τον μαζεμένο ατμό από την κατσαρόλα που είναι έτοιμη να σκάσει. Η εκτόνωση αποτελείται από αυτές ακριβώς τις περιστασιακές «τουφενιές στον αέρα» που ποτέ δεν ανάβουν το φιτίλι της κ... περισσότερα »

Διαπλεκόμενες FaiLιές και Μούγκα Μαζικής Ενημέρωσης

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 3 μήνες
*Α*ν και εδώ στο μπλογκ δεν συνηθίζουμε να ανοίγουμε θέμα για ένα tweet ή ένα σχόλιο στο facebook κάποιου πολιτικού ή άλλου προσώπου -αυτά είναι μόνο για τον πρόχειρο και ανάλαφρο σχολιασμό του facebook μας- στη προκειμένη, όμως, περίπτωση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να εξετάσει και να αναλύσει κανείς τις λαβυρινθώδεις νοητικές(;) διαδρομές που λαμβάνουν χώρα στην ενδοκρανιακή κοιλότητα του γνωστού μοσχαναθρεμμένου τροφαντού και βλαχογκλάμουρ προτεκτοράτου του Σαμαρά. Που το πρωί, προς άγραν ψήφων από καθυστερημένα εθνικοφρενή πρόβατα, καμώνεται πως είναι με τα "παιδιά των εργατών... περισσότερα »

Απειλές εναντίον του περιοδικού UNFOLLOW από τηλέφωνο της AEGEAN OIL του Δ. Μελισσανίδη

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 4 μήνες
*Αναδημοσίευση από το UNFOLLOW* Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη *Τηλεφώνημα με απειλές κατά της ζωής συντάκτη μας δεχτήκαμε χθες στα γραφεία του περιοδικού από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη και αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 14 για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.* Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW(Φεβρουάριος 2013), όπου δημοσιεύουμε βασικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος τ... περισσότερα »

Επέτειος για τα Ίμια ή για τη "στέψη" του Αδόλφου;

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 4 μήνες
*Τ*ι είναι αυτό που φοβίζει τους πολλούς αλλά όχι τους χρυσαυγίτες; Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί, δια στόματος Μιχαλολιάκου: Το απόσπασμα που μόλις παρακολουθήσατε είναι από μια παλιότερη μάζωξη των χρυσαυγιτών για τα Ίμια. Συγκεκριμένα είναι από τις 30 Ιανουαρίου 2003, δηλαδή ακριβώς δέκα χρόνια πριν, όταν η Χρυσή Αυγή ήταν ακόμα μια περιθωριακή μεν, αλλά εξίσου επικίνδυνη συμμορία διαποτισμένη από το μίσος κατά παντός διαφορετικού, ζει και αναπνέει έξω από τα "άρια" πρότυπα του Μιχαλολιάκου και της παρέας του. Οι στίχοι που απήγγειλε ο Μιχαλολιάκος: *«ορθό το Λάβ... περισσότερα »

Ριζοσπαστικοποίηση. Το χρέος μίας ελεύθερης κοινωνίας

SKYστοJUNGLE-ReportΠριν από 4 μήνες
Χρησιμοποιώντας την καθημερινότητα αλλά και την καθημερινή ειδησεογραφία ως «παράδειγμα», οι μεγάλοι μύστες της βραδινής λαϊκής ενημέρωσης, προσπαθούν –φιλότιμα ομολογουμένως- να πείσουν για το «λάθος» της κοινωνίας να στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε μία τεράστια προσπάθεια αντίδρασης στη δικτατορία των τριμερών τερατουργημάτων και των επιβαλλόμενων δια σιδηράς πυγμής, εκτρωματικών νομοθετημάτων τους. Προσοχή, δεν είναι υπερβολή ο όρος «δικτατορία των τριμερών» αφού όσο δικτατορικά εξαναγκάζει και βιάζει ένα λαό η τριμερής του εξωτερικού, τόσο δικτατορικά προς τους ίδιους ενδεεί... περισσότερα »

Το Mall και ο ταχυδακτυλουργός των νόμων Βενιζέλος

SPYστοJUNGLE-ReportΠριν από 4 μήνες
*Π*ρωταγωνιστής της επικαιρότητας τις τελευταίες εβδομάδες είναι το θύμα των σκοτεινών σκευωριών, ο πάντα αθώος, έντιμος και κρυστάλλινος πολιτικός Ευάγγελος Βενιζέλος. Χθες, με τη βομβιστική επίθεση, στο κάδρο της επικαιρότητας μπήκε και το εμπορικό κέντρο Mall του ομίλου Λάτση. Τι σχέση έχει όμως ο Βενιζέλος με το Mall του Λάτση; Η απάντηση είναι, ότι η ύπαρξη του αμιγώς παράνομου και αυθαίρετου κατασκευάσματος Mall οφείλεται μεταξύ άλλων και στις γνωστές νομοθετικές ταχυδακτυλουργίες του τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου -πλέον δύσκολα βρίσκει κανείς νομιμοποιημένη... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου