Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ

Αρχικά θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το συγκεκριμένο κείμενο στόχο έχει να παρουσιάσει με συνοπτικό τρόπο τον πραγματικό ρόλο που είχαν οι Ναζί στον ελλαδικό χώρο. Μία αναδρομή στο παρελθόν είναι η καλύτερη ευκαιρία να θυμίσουμε στους κατά τα άλλα πατριώτες αυτά που με τόση προσπάθεια θέλουν να κρύψουν πίσω από το μανδύα της εθνικής υπερηφάνειας. Που άραγε έχει τις ρίζες της η ιδεολογία των νέο – Ναζί Χρυσαυγιτών που σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν για τη δήθεν νομιμότητα της;

 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την ιστορική μας αναδρομή από το βομβαρδισμό του Πειραιά στις 6 Απριλίου του 1941 από τους Γερμανούς, οπότε και ξεκινάει ουσιαστικά η επίθεση των Ναζί στον ελλαδικό χώρο. Ο γερμανικός στρατός μπήκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία η σημαία με το ναζιστικό σύμβολο υψώθηκε στην Ακρόπολη. Λίγο καιρό αργότερα οι Ναζί από αέρος καταλαμβάνουν και την Κρήτη. Κατά τον σκληρό χειμώνα του ΄41-΄42, χιλιάδες άνθρωποι ξεψύχησαν από την πείνα, κυρίως σε Αθήνα και Πειραιά, καθώς ο παραγωγικός πλούτος περνούσε στα χέρια των φασιστών Ναζί με τη βία, ώστε να μπορεί να θραφεί ο Κατοχικός στρατός. Το κατοχικό δελτίο τροφίμων ισοδυναμούσε με την πρόσληψη περίπου 400 θερμίδων την ημέρα, σύντομα δε είχε και αυτό εξαφανιστεί. Να σημειώσουμε δε, ότι στην ανεπάρκεια τροφίμων συντέλεσε το γεγονός ότι οι Ναζί θέλοντας να τιμωρήσουν το λαό για τις πράξεις αντίστασης αρχικά μείωσαν και στη συνέχεια απαγόρευσαν κάθε εισαγωγή στη χώρα.Την ίδια εποχή το γερμανικό ραδιόφωνο μετέδιδε εκπομπές όπου οι φασίστες προπαγάνδιζαν τη δράση τους δείχνοντας Έλληνες εργάτες στο Ράιχ να τρώνε ψωμί, μαργαρίνη, αβγά και μακαρόνια και να δηλώνουν πως δεν τους έλειπε τίποτα.

Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Στους δρόμους της Αθήνας οι Ναζί βασάνιζαν τα σκελετωμένα πιτσιρίκια πετώντας τους φαγητό και αφήνωντας τα να τσακώνονται μεταξύ τους. Χιλιάδες ζωές χάθηκαν όχι μόνο από την πείνα αλλά και από ασθένειες (ελονοσία, φυματίωση κλπ.), οι υποδομές υπέστησαν σοβαρές καταστροφές, ενώ οι Ναζί άφησαν πίσω τους 1.700 καμένα χωριά και λεηλάτησαν το λαϊκό πλούτο. Το τίμημα που πλήρωσε ο ελληνικός λαός ήταν 558.000 νεκροί, 830.000 ανίκανοι για εργασία και 1.200.000 άστεγοι. Το οδικό δίκτυο καταστράφηκε κατά 75%, τα μεταφορικά μέσα μειώθηκαν κατά 75%, ενώ η γεωργική παραγωγή μειώθηκε κατά 60%. Ακόμα και κατά την αποχώρηση τους, τα SS, τμήμα των Ναζί κατέστρεφαν δρόμους και γεφύρια και εκτελούσαν ομάδες εξαθλιωμένων από την κατοχή ανθρώπων. Φυσικά, τη δράση τους υποστήριξαν και τα γνωστά Τάγματα Ασφαλείας, παραστρατιωτικές ομάδες που έδρασαν στην Ελλάδα και αποτελούνταν από ‘Ελληνες προδότες, με σκοπό τη διατήρηση της έννομης τάξης, πλήττοντας έτσι και την όποια αντίσταση προέβαλε ο ελληνικός λαός.



Kαι κάπως έτσι, πάνω στα απομεινάρια της καταστροφικής δράσης των Ναζί όχι μόνο στον ελληνικό χώρο αλλά και στην Ευρώπη, δημιουργήθηκαν κατά καιρούς διάφορες ρατσιστικές – φασιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, τα μέλη των οποίων προσπάθησαν να διαδώσουν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους περί φυλετικών διακρίσεων. Τα τελευταία χρόνια δε βλέπουμε μία άνοδο και προσπάθεια αποδοχής από το λαό τέτοιων ιδεών. Όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι νέο – Ναζί είναι το ίδιο επικίνδυνοι για το λαό όσο το κράτος. Για την ακρίβεια είναι το ίδιο το κράτος , είναι οι εγκληματικές οργανώσεις που πατώντας στο χαμηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο του λαού, κυρίως των κατοίκων του κέντρου, σπέρνουν το φόβο, την ξενοφοβία και το μίσος για να βολέψουν το κράτος. Είναι προφανές ότι το κράτος με τα φασιστικά του παρακλάδια πλέον στις μέρες μας επιχειρεί τον πλήρη διχασμό και την απομόνωση των ανθρώπων, αποδυναμώνοντας το μοναδικό μέσο που έχουν οι προλετάριοι ώστε να σπάσουν τα δεσμά τους, που είναι ο κοινός αγώνας. Να λοιπόν ποιοί είναι οι πατριώτες που υπόσχονται εθνική καθαρότητα. Οι υπέρμαχοι των χειρότερων βασανιστών στην παγκόσμια ιστορία, που με το εμετικό σύνθημα ‘Να ξεβρωμίσει ο τόπος’ διεκδικούν την ψήφο του λαού. Οι μαχαιροβγάλτες που τα έβαλαν με τους μετανάστες αλλά όχι με την πορνεία και το σκληρό παζάρι των ναρκωτικών για τον προφανή λόγο. Κράτος και παρακράτος δουλεύουνε μαζί!

Πηγή : enface68

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου