Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Όταν οι φασίστες στηρίζουν μια δολοφονία

Η ιστορία είναι γνωστή.Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καλός φίλος και “γνώριμος” της θεσμικής συμμορίας της ΕΛ.ΑΣ από παλαιότερες επιθέσεις, δολοφονεί τη φίλη του, μια κοπέλα 25χρόνών. Φυσικά κυκλοφορεί ελεύθερος, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι χουντικοί και νεοναζί, φίλοι της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που είναι χαρακτηριστικό σε κάθε μια από τις περιπτώσεις της ασυλίας που παρέχει το κράτος στους φίλους του, είναι η προσπάθεια στο ίντερνετ να απαλαχθούν οι δολοφόνοι ή απλά να εξορθολογιστούν οι πράξεις τους. Κλασικό παράδειγμα η επίσημη γραμμή των φασιστών για τη Μανωλάδα, που ως εκ θαύματος ήταν και υπερασπιστική γραμμή των 3 τσιφλικάδων που πυροβόλησαν τους εργάτες : ” Καλά τους έκαναν τους άπλυτους , ήταν σε αυτοάμυνα.” Ακριβώς τα ίδια και με τη κοπέλα. Ιδού ένα κλασικό παράδειγμα εκφασισμού δια της απόψεως.

http://risinggalaxy.files.wordpress.com/2013/04/bjdkdpmcaae6n6b-jpg-large.jpeg
Γιατι ακριβώς αυτή η άποψη είναι που συμφέρει και το Κράτος όταν θέλει να καταστήλει όποιον αντιστέκεται. Απλά εδώ τη βλέπουμε σε μικρογραφία: “Ε κάποιος λόγος θα υπάρχει που τους βασάνισαν, κάποιος λόγος θα υπάρχει που οι οροθετικές μπήκαν μέσα, κάποιος λόγο υπάρχει που στην Ιερισσό τρώνε δακρυγόνα στα σχολεία.”

Φυσικά το Κράτος και οι διάφοροι “διανοούμενοι” του θα μας προσφέρουν το “λόγο”.

Απλά η σημαντική δουλειά γίνεται σε μικροκλίμακα στην καθημερινή ζωή. Σε συζητήσεις και “τυχαίες” ατάκες. Εκεί ακριβώς είναι που αναπτύσεται ο κονφορμισμός, ο ρατσισμός και εν τέλη ο αυταρχισμός. Εκεί είναι που βρίσκει πάτημα ο νέος ολοκληρωτισμός. Από τον μαλάκα της καθημερινότητας μας, οργανωμένο φασίστα ή όχι, στον οποίο και πρεπει να απαντάμε άμεσα. Κανένα περιθώριο δεν πρέπει να αφήνεται και σε όλα πρέπει να υπάρχει απάντηση. Στη τελική αν κάποιος δεν μπορεί να κυνηγάει φασίστες, ας υψώνει τη φωνή του κάθε φορά που ο φασισμός τον βρίσκει στην καθημερινότητα του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου