Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μιχαλολιάκος: μεγάλα λόγια στους οπαδούς, σούζα στους ανακριτές!




Του Φοίβου Μακρίδη
«Όποιος δεν είναι σε θέση να θυσιαστεί για τις Ιδέες του, είτε αυτός δεν αξίζει, είτε οι Ιδέες του» έγραφε ο φασίστας θαυμαστής του Μουσολίνι, Έζρα Πάουντ.

Ο Μιχαλολιάκος μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού αρθρογραφεί και στέλνει μήνυμα προς τους χρυσαυγίτες αναγνώστες να κρατήσουν «ψηλά τη σημαία», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υποχωρούμε, δε μας φοβίζουν ούτε η λάσπη ούτε τα σίδερά τους». «Οι ΙΔΕΕΣ δε φυλακίζονται», γράφει. Τόσο αγωνιστής κι ιδεολόγος, λοιπόν; Ή μήπως ένας «αστείος φυρερίσκος» που κάνει τη μία κωλοτούμπα μετά την άλλη;
Για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής
Το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής είναι ένας ύμνος στις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες του Χίτλερ. Ποια είναι σήμερα η γνώμη του Μιχαλολιάκου για το καταστατικό;
«Ουδεμία σχέση έχει το έγγραφο αυτό με το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο… τα δύο ψευδεπίγραφα κείμενα απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της ΧΑ… Δε γνωρίζω ποιος έχει συγγράψει ή κατασκευάσει τα συγκεκριμένα κείμενα. Δεν ενθυμούμαι να έχω δει παρόμοιο κείμενο στο παρελθόν».


Δε γνωρίζει, δε θυμάται, δεν το αναγνωρίζει ως καταστατικό. Μάλιστα, για να τον σώσουν οι συναγωνιστές του δημοσίευσαν στις 30 Σεπτέμβρη το επίσημο καταστατικό της ΧΑ.




Όμως, κι εδώ η ΧΑ βάζει… αυτογκόλ! Η ημερομηνία του εγγράφου είναι 30/8/12, δηλαδή… 3,5 μήνες μετά τις εκλογές της 6ης Μάη. Το «νέο» καταστατικό της ΧΑ είναι απλώς η βιτρίνα της.

Για τα ναζιστικά κείμενά του
«Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!».
Αυτά έγραφε ο Μιχαλολιάκος το Μάη του ’87. Τι απάντησε στην απολογία του σε σχετική ερώτηση;
«Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε δηλαδή προ 35ετίας τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα».
Πάει στο βρόντο το «δεξί χέρι ψηλά», η «Στρατιωτική Τιμή», το «Εθνικοσοσιαλιστικό καθήκον», το «πάθος», η «πίστη» και το «Heil Hitler».

Για τα ναζιστικά σύμβολα
«Η Χρυσή Αυγή ουδέποτε υιοθέτησε επίσημα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα», δήλωσε στην απολογία του.

Ο Μιχαλολιάκος στο 1ο Συνέδριο της ΧΑ

Άλλο ένα ψέμα! Το πρώτο σήμα της Χρυσής Αυγής ήταν το wolfangel (λυκοπαγίδα), σύμβολο ναζιστικών στρατιωτικών σωμάτων. Μάλιστα, ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι ότι αυτό το σήμα είχε η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των SS, που έκαναν τις σφαγές στο Δίστομο και την Κλεισούρα!

Για τη βία
«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό», απάντησε ο Μιχαλολιάκος σε ερώτηση για την ομοιόμορφη εμφάνιση, τον στρατιωτικό βηματισμό και τις επιθέσεις σε μικροπωλητές μετανάστες. Και συνεχίζει:
«Για τις υπόλοιπες παράνομες πράξεις που μου αναφέρετε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ… Γενικώς έχω δημόσια καταγγείλει τόσο μέσα στη Βουλή κάθε πράξη βίας όσο και στις όποιες ελάχιστες εμφανίσεις και δηλώσεις μου στα ΜΜΕ».
Τόσο εύκολα, λοιπόν, καταδικάζει «τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», αδειάζοντας τους οπαδούς του.

Σε προεκλογική συγκέντρωση της ΧΑ στις 2/6/09 στην πλατεία Κολοκοτρώνη ο Μιχαλολιάκος φώναζε ότι «αν χρειαστεί, λερώνουμε τα χέρια μας. Αν χρειαστεί, δεν είμαστε δημοκράτες. Για την πατρίδα. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα και ούτε οι θεσμοί ούτε τίποτε άλλο».
Για τα τάγματα εφόδου
«Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δε διαθέτει».

Αφού, λοιπόν, είναι συκοφάντες όσοι λένε ότι υπάρχουν τάγματα εφόδου στη ΧΑ, ας κάνει ο Μιχαλολιάκος μήνυση στον… εαυτό του!

Στην περσινή εκδήλωση στις Θερμοπύλες ο Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Βγήκε στην αίθουσα του κοινοβουλίου ο ‘Δανδής’ Δένδιας, με ειρωνικό χαμόγελο, να πει ότι «θα συντρίψουμε τα τάγματα εφόδου». Εδώ είμαστε! Ας μας συντρίψουν! Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής! Ας έρθουν να μετρηθούμε και να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος».
Και συνέχισε: «Αλλά σας πληροφορώ ότι δεν αισθάνομαι καθόλου καλά μέσα στο κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα. Αισθανόμαστε εκεί μέσα μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουμε τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους. Και να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Και θα δούνε τότε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».

«Ένας αστείος φυρερίσκος»
Οι αμετανόητοι ναζί δίνουν άλλη διάσταση στον όρο «πολιτική απολογία». Σαν τα μικρά παιδάκια που ξέρουν ότι έχουν κάνει σκανδαλιά και προσπαθούν να σκαπουλάρουν την τιμωρία, αρνούνται το παρελθόν τους, αρνούνται τις ιδέες τους, αρνούνται τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Κι έτσι αποδεικνύουν ότι τελικά ο Έζρα Πάουντ είχε άδικο: είναι σάπιες κι οι ιδέες τους, αλλά κι οι ίδιοι σαν άνθρωποι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου